Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2008

Ωρα για πολιτική: Σωκράτη, εσύ, σούπερ σταρ






Η εκλογή του κ.Δημήτρη Χριστόφια στη θέση του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ας πούμε πως δεν συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη που φυσικά έχει σπουδαιότερα θέματα να ασχοληθεί. Με καθαρά στυλιστικά/αισθητικά/αδελφίστικα κριτήρια ο κ.Χριστόφιας είναι σίγουρα μία πρόοδος σε σχέση με τον κ.Τάσο Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν κάπως τρομακτικός. Εχει κάτι "χούτσου-χούτσου" αλλά όσα daddy issues και να κουβαλάς, ωραίο δεν τον λες (τον Χριστόφια).

Instead, και με την ευκαιρία, αφήσαμε το μυαλό να διατρέξει την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, μπας και βγάλουμε το ψωμί μας. Τα αποτελέσματα είναι όπως τα βλέπετε, από πάνω προς τα κάτω.

Αδιαφιλονίκητος θριαμβευτής ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Σόκρατες με το όνομα. Ματάκι που παίζει, κορμοστασιά, πλατάρες, συν ότι μιλάει πορτογαλικά (λίγο σαν βλάχικα ρώσικα) που του προσθέτουν έξτρα γλυκάδα.

Για το νούμερο δύο της λίστας, τον ηγέτη των αλβανόφωνων του Κοσόβου και πρώην πρωτοπαλίκαρου του (Ο Θεός να σε φυλάει) UCK, Χασίμ Χάτσι, το πράγμα μιλάει μόνο του. Βalkans rule! Εδώ καμία γλυκάδα, βροντάει ο Ολυμπος, αστράφτει η Γκιώνα...

Τόσα μας χωρίζουν με τον Ταγίπ αλλά και τόσα μας ενώνουν. Προσωπικά, θα πάρω αυτά που μας ενώνουν. Εντάξει, η φωτογραφία δεν είναι σούπερ κολακευτική αλλά ας παραδεχθούμε ότι ο Ταγίπ "το έχει".

Είχα ξεχωρίσει τον Πρωθυπουργό της Δανίας Αντερς Φογκ Ρασμούσεν μόνο και μόνο επειδή δεν ήταν ξανθός. Μια προσεκτικότερη ματιά αποκαλύπτει κι άλλα προσόντα.

Καθόλου του στιλ μου αλλά παραδέχομαι ότι έφερε έναν άλλο αέρα στα Ηλίσια Πεδία. Ιδίως αν σκεφτείς όλους τους Γάλλους Προέδρους της τελευταίας 30ετίας, με μία μικρή εξαίρεση τον επίσης τσαχπινούλη (αν κι επίσης λίγο ξενερωτούλη) Λοράν Φαμπιούς.

ΥΓ. Κάθε προσθήκη στη λίστα είναι ευπρόσδεκτη. Α, τώρα που το λέω, για να πάω να τσεκάρω τον Πρόεδρο της Γεωργίας...

1 σχόλιο:

cobden είπε...

Θραύση θα έκανε ο Χριστόφιας στο "Μπιγκ"!
Πάντως, ο μόνος πολιτικός που έβρισκα κάπως γοητευτικό για την ηλικία του ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής των Τόρηδων(και λίγο gay) Michael Portillo (http://www.michaelportillo.co.uk/treasure.htm).
Άντε και από τους δικούς μας,ο Υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης! :)