Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

Δέκα (γκει) ταινίες για την άνοιξη (1)

Χθες είδα στο dvd το Brokeback Mountain. Δεύτερη φορά μετά το σινεμά. Καταλαβαίνω γιατί αυτή η ταινία θα μείνει στην ιστορία του κινηματογράφου (το πρώτο γκει ρομάντζο στην mainstream διανομή, Οσκαρικών προδιαγραφών, στούντιο, κλπ.) και σκέφτομαι πως είναι μία ευκαιρία να θυμηθώ τις δέκα αγαπημένες μου (γκει) ταινίες.
Η αρχή σήμερα, κυρίες και κύριοι, με το "Beautiful Thing" (1996) . Aρχικά θεατρικό έργο (του Τζόναθαν Χάρβει), μεταφέρθηκε στην τηλεόραση (από την Ε.ΜακΝτόναλντ) και είχε τόσο καλή υποδοχή που βγήκε, στη συνέχεια, και στις αίθουσες.
Αφηγείται τον έρωτα δύο εφήβων που μεγαλώνουν στο προβληματικό περιβάλλον μιας εργατικής γειτονιάς του νοτιανατολικού Λονδίνου. Ο Τζέιμι, κλασική γκει φιγούρα, ευαίσθητος, λεπτεπίλεπτος, με μία εντελώς camp μάνα. Ο Στι, πιο αγόρι, πιο δυναμικός.
Σύμφωνα με την wikipedia η πρώτη ταινία στον κινηματογράφο που δείχνει ρεαλιστικές ερωτικές σκηνές ανάμεσα σε (γκει, εννοείται) εφήβους.
Την είχα δει σ' ένα Πανόραμα της Ελευθεροτυπίας στο "Παλλάς" πριν ανακαινιστεί. Θυμάμαι ότι κατέβαινα τα σκαλάκια και πετούσα.

υγ. Στο βιντεάκι του youtube σκηνές από την ταινία με την μουσική υπόκρουση του πολύ ταιριαστού "Love Comes Quickly" των "Pet Shop Boys".

4 σχόλια:

gay super hero είπε...

Πάρα πολύ όμορφη, γλυκιά και αστεία ταινία! Κι εγώ τη συστήνω ανεπιφύλακτα (ειδικά η τύπισσα που είχε εμμονή με τη Mama Cass ήρταν όλα τα λεφτά!

enteka είπε...

πολύ ωραίο (το είχα δει και σε φοιτητική παράσταση, πολύ γέλιο)

btw έχεις μια πρόσκληση για ένα παιχνίδι στο blog μου

καλή βδομάδα :)

the beautiful south είπε...

@ gsh : ναι, όπως το λες! Αυτή η ταινία έχει πολύ καλούς δεύτερους ρόλους.

@ enteka: σκέφτομαι την αντίστοιχη φοιτητική παράσταση σε ελληνικό πανεπιστήμιο, θα είχε όντως πολύ πλάκα :)

Ανώνυμος είπε...

a片,A片,a片,a片,a片,A片,A片,A片,a片,A片,A片,A片,a片,a片,a片,a片,A片,A片,A片,a片,a片,a片,A片,A片,A片,a片,a片,ut聊天室,A片,A片,正妹牆,哈啦聊天室,080視訊聊天室,尋夢園聊天室,聊天室,豆豆聊天室,